Черкаська область забезпечена імунобіологічними препаратами майже на 173%. Втім жителі області не дуже охоче проходять вакцинацію. Так, охоплення щепленням дорослого населення становить 44%, відзначає начальниця обласного управління охорони здоров’я Лариса Кошова.

Про процес імунізації на Черкащині йшлося на колегії управління, передає ЧЕСНО з посиланням на пресслужбу Черкаської ОДА.

Також залишаються низькими по області показники охоплення щепленнями проти дифтерії та правця дітей до 1 року, 18 місяців, 6 років та дорослих. Водночас на сьогодні за 8 місяців роботи найкращі показники має Золотоніський міський ЦПМСД, покращення спостерігаються в Канівському ЦПМСД, Тальнівському ЦПМСД, Звенигродський ЦПМСД, а також по Смілі.

– Сімейні лікарі повинні знати щеплювальний статус свого пацієнта, а також мають сформувати план імунізації, – наголосила Лариса Кошова. – Також ми зараз проводимо імунізацію проти вірусного гепатиту В. У кінці січня на Черкащині ті лікарні, де були працівники, що не були щеплені від вірусного гепатиту В, отримали вакцину. На жаль, імунізація йшла добре лише перші два місяці. Наголошу: директори медичних установ мають надолужили цей процесс.