Ковдри, сітки та продукти черкаські волонтери відвезли на Донеччину для бійців. Передали й матеріали для будівництва укриттів, – розповів волонтер Павло Собко. Додає: зараз збирають речі для допомоги військовим наступного місяця.

Про це розповідає Суспільне, передає ЧЕСНО.

Цього разу волонтери віддали бійцям 6 маскувальних сіток. Їх виготовили пенсіонерки із Комітету самоорганізації населення “Дніпровський”. Плетуть вироби поки що з тканин темних кольорів, але збирають і клаптики білого кольору. “Тканину шукаємо білу, бо вже йде зима. Рук не вистачає для плетіння. Нам допомагають люди поважного віку й не завжди встигають виготовити необхідну кількість сіток”, – пояснив Павло Собко.

Для будівництва бліндажів – укриттів на позиціях – везуть деревину, утеплювачі та інструменти. Придбали й 200 метрів кабеля. Його використовуватимуть для проведення електрики, − розповів волонтер Юрій Кулик: “На позиціях у лісі чи полі не завжди є оствітлення. А коли буде холодно, то хлопцям доведеться вмикати обігрівачі. Теж потрібне буде живлення”.

Військовим передали й буржуйки – плити, зроблені з газових балонів. Їх виготовили на одному з черкаських підприємств. На буржуйкаж можна готувати їсти в польових умовах та сушити речі.

Черкаські волонтери передали допомогу українським військовим

Повезуть два холодильники, генератор. Також придбали бінокль і навушники, які можна використовувати під час військових розвідок.

Черкаські волонтери передали допомогу українським військовим

Та чи не найбільше хлопці чекають на домашні смаколики, – зазначив Павло Собко. Для бійців напекли хліб, пиріжки, наварили вареники.