27 вересня 2020 року Черкаська організація ВО «Свобода» підписала «Меморандум про співпрацю та відстоювання інтересів дошкільної галузі» із працівниками дошкілля. Захід приурочили до Дня вихователя, що відзначають цієї неділі. 

«Уже 5 років наша команда обстоює інтереси працівників дошкільної галузі. Сьогоднішнє підписання меморандуму гарантує, що й у наступному депутатському скликанні ми будемо захищати права наших вихователів та покращувати умови праці. Свободівці усвідомлюють, що дбати про вихователів справді важливо, оскільки вони виховують наших дітей – майбутнє міста та цілої країни», – зазначив кандидат на посаду міського голови Черкас від ВО «Свобода» Сергій Воронов. 

Нагадаємо, що ще з 2018 року за ініціативою свободівців була розроблена та впроваджена «Програма стимулювання педагогічних працівників закладів дошкільної освіти м. Черкаси». Відповідно до цього, затверджена муніципальна надбавка дошкільним педагогам. Це була перша в Україні програма, яка зупинила відтік кадрів із галузі дошкілля та посилила гідну мотивацію педагогічної праці. Після підписання меморандуму свободівці беруть на себе зобов’язання затвердити муніципальні надбавки вихователям.