25 вересня Балаклеївська громада святкувала ювілей народного аматорського фольклорного ансамблю «Журавка» – 50 років. Рівно півстоліття учасники колективу (під керівництвом Лідії Синільник) дарують людям радість, гарний настрій та натхнення, відроджують та розвивають українські народні традиції, прославляють свою громаду на всю Україну.

Наразі це найбільший народний колектив Черкащини, що об’єднав 23 талановитих жінок Балаклеївської громади.  У 2002 році колектив отримав звання Народного. Вони об’їздили з концертами всю область та чимало регіонів України, їх знімало національне телебачення для проекту Фольк-music. Громада всіляко підтримує своїх «Журавок», купує їм костюми та оплачує поїздки на конкурси та фестивалі.

– 50 років –  це пів століття, ціле життя, яке ці маленькі сивоволосі жіночки відроджують культуру українського фольклору, – говорить провідна спеціалістка відділу освіти, молоді та спорту, культури, туризму, зовнішніх зв’язків та охорони здоров’я Балаклеївської сільської ради Вікторія Чернаєнко. – Особлива заслуга у цьому –  керівника колективу Лідії Федорівни Синільник, яка вже 50 років керує найстаршим народним фольклорним колективом в області. Завдяки їй, ми сьогодні можемо подякувати нашим “Журавкам” за душевну українську народну пісню, що сьогодні звучить в душі кожного жителя громади.

Оксана Савіцька