Відділом захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, особою яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілої, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

Встановлено, що 27.09.2020 близько 21 години водій автомобіля «Volkswagen Passat» рухаючись по проїзній частині вул. Дружби села Кам’яний Брід, Лисянського району Черкаської області, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, порушив вимоги Правил дорожнього руху України та вчинив наїзд на неповнолітнього пішохода, 2003 року народження. В результаті дорожньо-транспортної пригоди дівчина від отриманих травм загинула на місці пригоди.

Водія затримано в порядку ст. 208 КПК України та оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

На даний час, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Санкція указаної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.