На Черкащині пацієнтів із коронавірусом у середньому та тяжкому стані лікують в 11 медичних установах. Почала приймати захворілих з COVID-19 Смілянська міська лікарня. Загалом в області наявне 441 ліжко для ковідних пацієнтів.

Про це у Фейсбуці повідомила начальниця управління охорони здоров’я Черкаської ОДА Лариса Кошова, передає ЧЕСНО.

Управління охорони здоров’я надіслало лист до МОЗ щодо включення до медичних закладів, що приймають пацієнтів із коронавірусом, й Городищенського районного територіального медичного об’єднання. Це допоможе розширити кількість ліжко-місць.

Наразі заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я першої хвилі, відведених для лікування пацієнтів із підтвердженим діагнозом коронавірус, становить 47,8%.

«Прошу черкасців із розумінням ставитися до необхідності госпіталізації до лікарень, що розташовані поза межами міста. На жаль, лікарні Черкас, що належать до першої хвилі, не в змозі забезпечити ліжкомісця для всіх захворілих містян. У зв’язку з цим їх доводиться госпіталізувати до медичних закладів інших районів, що мають вільні ліжка. Водночас покращиться ситуація після закінчення всіх ремонтних робіт в Черкаській міській інфекційній лікарні», – зазначила Лариса Кошова.