Поліцейські затримали організатора та членів угруповання, яких підозрюють у 21 правопорушенню. Фігурантам загрожує до шести років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській області, передає ЧЕСНО.

Працівники управління карного розшуку супроводжують кримінальне правопорушення за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України, за фактом крадіжок паладієвих струн із телефонних підстанцій одного із товариств.

Фігурантів затримали згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення всім учасникам злочинної групи підозри за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до шести років.

Оперативники встановили, що до вчинення правопорушень причетні четверо чоловіків: організатор, співорганізатор та два виконавці. Всі фігуранти справи зареєстровані в Полтавській області.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання затриманих і у місцях збуту дорогоцінних металів. Під час обшуків вилучили два автомобілі, знаряддя злочину, чорнові записи із підрахунками, предмети, схожі на зброю, стартові пакети, мобільні телефони, банківські картки, рукавиці, маски, рації. Також вилучене взуття, в якому фігуранти перебували на місцях скоєння злочинів. Вилучені речові докази направлені на експертизу.

Наразі підтверджується інформація про причетність осіб до 21 кримінального правопорушення у складі злочинної групи.