Із жовтня в Україні починається епідемічний сезон грипу. У цьому році він є більш небезпечним через пандемію коронавірусу, яка наразі також поширюється доволі стрімко. Тому важливим є вчасне вакцинування від грипу.

Про це під час пресбрифінгу повідомив заступник головної санітарної лікарки Черкаської області Микола Тимощук, передає ЧЕСНО з посиланням на Zmi.ck.ua.

Вакцинування від грипу дасть позитивний результат і зменшить ризик суміжного зараження: грипом та коронавірусом.

“Я б хотів звернутися, щоб керівники закупили вакцини проти грипу та зробилищеплення насамперед групам ризику. Це є освітянська мережа, медичні працівники, люди, які мають супутні захворювання, зокрема цукровий діабет, порушення імунної системи.  Вакцинація проти грипу дуже ефективна. Від COVID-19 найближчим часом вакцини не буде, а по грипу вона є. Аналізуючи показники захворюваності, я хочу з упевненістю сказати, що людина, яка завчасно отримає вакцинацію, вона або не хворіє, або хворіє в дуже легкій формі”, – зазначив Микола Тищук.

За даними МОЗ уже проведена закупівля вакцини і вона найближчим часом буде в аптечних мережах. Вакцина поки що є не обов’язковою, вона має рекомендаційний характер. На одному з брифінгів міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що міністерство шукає можливість закупити вакцину для групи ризиків.