У Золотоніській гімназії імені Семена Скляренка навчаються 5 дітей з інклюзією. Окрім звичайних занять, вони відвідують гімнастичний зал, слухають шум хвиль і грають кінетичним піском.

Про це розповідає Суспільне, передає ЧЕСНО.

За словами директорки Любові Денисюк, перші інклюзивні класи у закладі з’явилися чотири роки тому. Цьогоріч для дітей обладнали спеціальну сенсорну кімнату й гімнастичний зал.

Діти займаються на спеціальних тренажерах, аби розвантажити своє тіло. Хтось виконує рухи для рук і очей, хтось знімає навантаження з хребта.

Як розповів вчитель фізкультури Олександр Литвиненко, для кожної дитини передбачені власні вправи й навантаження.

– Дитина втомлюється. Вона постійно на візочку їздить. Руки навантажуються. Ми з нею працюємо, також масаж рук робимо, – розповів вчитель фізичної культури.

Для дітей з ментальними порушеннями створили сенсорну кімнату. У ній є тренажер “велосипед”, світлові дошки й тактильний килимок.

– Раніше у нас було менше можливостей. Але ми завжди знаходили якийсь варіант – чи послухати музику заспокійливу, чи навпаки – зробити зарядку чи посидіти на маті, щоб відпочити, – пояснила вчителька Вікторія Оверчук.

Для дітей на візках обладнали вбиральню. А для занять арттерапією цього року створили гончарний клас. Ідею покращення умов для дітей з особливими освітніми потребами позичили у Запорізьких колег.