За процесуального керівництва Христинівського відділу Уманської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора одного із приватних підприємств за фактом заволодіння бюджетними коштами в сумі майже 182 тис. грн, а також видачі завідомо неправдивих офіційних документів під час здійснення ремонту доріг у с. Розсішки та с. Веселівка Христинівського району (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

За даними слідства, обвинувачений у ході виконання договорів підряду капітального ремонту дорожнього покриття, зловживаючи своїм службовим становищем безпідставно завищив вартість фактично виконаних робіт на вказану вище суму внаслідок необґрунтованого застосування відповідних матеріальних ресурсів по іншій (меншій за вартістю) відпускній ціні.

Разом з обвинувальним актом до суду скеровано цивільний позов про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.