Минулого місяця державні інспектори Черкаського рибоохоронного патруля провели 132 рибоохоронних рейди. В результаті, викрили 298 порушень природоохоронного законодавства, з яких 55 грубі.  Наразі фахівці склали 112 протоколів за порушення правил рибальства, незаконне придбання чи збут водних біоресурсів, 1 – за виготовлення, збут, зберігання заборонених знарядь добування об’єктів тваринного або рослинного світу та 1 – за порушення порядку провадження господарської діяльності. Крім цього, оформлено 121 акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це повідомляє пресслужба Держрибагентства у Черкаській області, передає ЧЕСНО.

За місяць на порушників накладено штрафів на суму майже 33 тис. грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали понад 900 тис. грн.

В ході проведених заходів державні інспектори вилучили 1 359 кг водних біоресурсів, з яких 135  кг – на ринках, 127 – у користувачів водних біоресурсів та 500 кг – за актами безхазяйного майна. Також вилучили 38 од. заборонених знарядь лову та ще 121 од. – за актами безгосподарського майна. Крім цього, 61 справу передали до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Нагадуємо, в Управлінні Держрибагентства у Черкаській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: 093-000-22-03. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства, Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання повідомляти за вказаним номером телефону.