Поліцейським охорони Черкащини представлено програму психологічної підтримки «Рівний — Рівному». Унікальний Канадсько-Український проєкт слугує якісним і дієвим інструментом профілактики кризових станів як конкретних працівників поліції, так і підрозділів поліції в цілому.

Про це повідомляє пресслужба Управління поліції охорони в Черкаській області, передає ЧЕСНО.

Принцип «Рівний – Рівному» передбачає надання соціально-психологічної підтримки працівникам поліції їх колегами (консультантами), які працюють у тому ж самому професійному середовищі та мають відповідні знання і позитивний досвід у подоланні кризових життєвих і професійних ситуацій.

Метою програми є:

– підвищення загального рівня психологічної обізнаності працівників поліції;

– формування кола працівників поліції з високим рівнем самоусвідомлення, готовністю та спроможністю за внутрішнім покликанням допомагати іншим у складних життєвих ситуаціях;

– підвищення загальної компетенції з питань ефективної професійної комунікації та практичних прийомів ефективного ведення переговорів з особами у критичних життєвих ситуаціях;

– створення обстановки корпоративної надійності й психологічної захищеності у професійному середовищі.

Після презентації психологом ВКЗ УПО Черкаської області Зоряною Цегельник основ програми «Рівний-Рівному» серед поліцейських виявились бажаючі активно долучитись до реалізації цієї програми. Правоохоронці з нетерпінням чекають навчального курсу, щоб, після завершення навчання, стати гідними і професійними консультантами в своєму підрозділі та на волонтерських засадах допомагати кожному працівнику, який звернеться до них по допомогу, адже саме психологічний клімат є одним з основних чинників, що впливають на поведінку поліцейського в стресових ситуаціях, які нерідко трапляються в боротьбі з правопрушеннями під час забезпечення прав і свобод та охорони майна громадян.