6 жовтня 2020 року Черкаський державний технологічний університет та оператор lifecell підписали договір про співпрацю задля підвищення рівня професійної підготовки молодих спеціалістів технологічних напрямків, зокрема факультету електронних технологій і робототехніки та факультету інформаційних технологій і систем.

Про це інформує пресслужба навчального закладу, передає ЧЕСНО.

Представники ЧДТУ та lifecell домовилися про те, що оператор надаватиме можливості для підвищення кваліфікації та стажування викладачів, проводитиме лекції, майстер-класи, навчання і семінари для студентів, організовуватиме за сприятливих умов стажування, екскурсії та практику в lifecell.

– Ми надзвичайно цінуємо співпрацю з міжнародними компаніями, які працюють на теренах нашої держави та цікавляться молодими кваліфікованими фахівцями. Черкаський державний технологічний університет три роки тому започаткував регіональний проєкт «Вчись, працюй, живи на Черкащині» і продовжує демонструвати спільноті, що на Черкащині є робочі місця, а освіта регіону відповідає вимогам сучасності, – наголосив ректор ЧДТУ Олег Григор. – Щоразу розширюючи коло партнерів університету, ми акцентуємо увагу на перспективах та наголошуємо, що для молоді немає нагальної потреби виїжджати закордон.

Підтримка технічної освіти та сприяння розвитку молодих професіоналів завжди були пріоритетом lifecell. Протягом багатьох років експерти компанії навчають студентів і викладачів, а також відкривають лабораторії та забезпечують їх необхідним обладнанням.

– Технологічні компанії постійно потребують нових кваліфікованих кадрів для розбудови  інфраструктури та надання доступу до якісного мобільного зв’язку і швидкісного мобільного інтернету більшій кількості українців. Саме тому ми не перший рік співпрацюємо з технологічними університетами задля надання їм ґрунтовної теоретичної бази знань і сучасного досвіду. Це дозволяє молодим фахівцям здобувати необхідні навички для подальшого працевлаштування за фахом, а галузь отримує вже підготовлених спеціалістів, – зазначив головний виконавчий директор lifecell Ісмет Язиджи.

Довідково:

lifecell – український діджитал-оператор, що надає справжню свободу спілкування. За допомогою доступного високошвидкісного мобільного інтернету lifecell відкриває сучасні можливості мобільної комунікації для всіх категорій користувачів незалежно від віку чи знань технологій. Оператор належить Turkcell — турецькому постачальнику конвергентних телекомунікаційних і технологічних послуг. Станом на кінець другого кварталу 2020 року активна 3-місячна абонентська база lifecell становила 7,6 млн користувачів.