Центральна виборча комісія запустила чат-бот з інформацією про місцеві вибори в Україні 25 жовтня цього року.

Як повідомляє пресслужба ЦВК, в чат-боті можна практично в повному обсязі отримати інформацію про місцеві вибори, передає ЧЕСНО.

Він доступний в Telegram і Facebook, інформацію там розділено по блоках для виборців, членів комісій, кандидатів і партій.

Виборці зможуть знайти, де розташована дільниця, на якій вони мають голосувати, подивитися, який вигляд має виборчий бюлетень, і що буде, якщо його порвати або з’їсти. Виборці з інвалідністю можуть перевірити доступність приміщень для голосування.

Також в боті є рекомендації щодо безпечного голосуванні в умовах пандемії коронавірусу. Користувачі можуть підписатися на календар виборів і скористатися пошуком.

“Чат-бот Комісії стане ще одним важливим інструментом для підвищення правової культури громадян. Він стане в нагоді як виборцям, так і іншим учасникам виборчого процесу. Особливої актуальності впровадження цієї комунікаційної системи набуває і в контексті зміни виборчого законодавства, що, своєю чергою, вимагає серйозної просвітницької роботи в суспільстві”, — прокоментував член ЦВК Андрій Гевко.