За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно членів організованого злочинного угруповання, до якого увійшли 4 фізичні особи – підприємці, за фактом заволодіння шахрайським шляхом коштами місцевого бюджету в розмірі більше 7 млн грн, а також використання завідомо підроблених документів (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358 та ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

Слідством установлено, що обвинувачені упродовж 2018 року, шляхом шахрайства, за допомогою використання завідомо підроблених офіційних документів, під час виконання договорів з поставки медичних виробів до одного з закладів охорони здоров’я м. Черкас, поставили вживані медичні вироби під виглядом нових, внаслідок чого спричинили місцевому бюджету матеріальну шкоду.

Злочин викрито Черкаською місцевою прокуратурою спільно з  працівниками Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та слідчими Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області.

Довідково: за вчинене особам загрожує покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.