Кабінет міністрів України прийняв рішення про продовження карантину в Україні до кінця грудня. Карантині обмеження будуть діяти до 31 грудня.

Відповідне рішення прийняв уряд на засіданні 13 жовтня, передає ЧЕСНО.

На засіданні міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що карантин в Україні продовжили через зростання нових випадків коронавірусу. Крім того, карантин вирішили посилити.

“Пропонується заборонити у “зеленій зоні” проведення масових заходів за участю більше 50 осіб. Також ввести проведення всіх спортивних заходів без глядачів“, – заявив Степанов.

Також внесені зміни щодо критерій для зон карантину. Зокрема, вдвічі підвищили показник охоплення тестувань до 48 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів.

Крім того, змінюють правила щодо дозволеної кількості людей у масових зібраннях:

  • у “зеленій зоні” пропонується дозволити масові заходи загалом не більше 50 людей за умови дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра та маскового режиму.
  • у “жовтій” – не більше 30 людей.
  • у “помаранчевій” – не більше 20.

Проведення спортивних змагань дозволяється без глядачів, окрім міжнародних змагань, де їх проведення з глядачами можливе за окремим погодженням МОЗ.

Крім того, уряд прийняв рішення заборонити роботу закладів харчування з 22:00 до 7:00 (у “зеленій”, “жовтій” та “помаранчевій” зонах).

Кабмін рекомендує перевести університети на дистанційне навчання з 15 жовтня по 15 листопада. Також рекомендується ввести з 15 жовтня шкільні канікули.

Сьогодні на засіданні уряду прийняли рішення змінити критерій для включення регіонів у “червону зону” карантину. Регіон буде переходити в “червону зону”, якщо захворюваність на протязі 14 днів становить більш ніж 320 на 100 тисяч населення.

“До цього показник був динамічним як той, що в п’ять разів перевищує відповідний середній показник по країні”, – зазначив на засіданні Степанов.