Черкаським районним судом у жовтні 2020 року задоволено позови Черкаської обласної прокуратури про повернення в користування Черкаської міської ради будинків для відпочинку, що входять до цілісного майнового комплексу «База вчителів», розташованих на земельній ділянці загальною площею 1,7 га та вартістю майже 8 млн грн на березі Кременчуцького водосховища р. Дніпро, в рекреаційній зоні у передмісті Черкас, а також скасування записів щодо проведеної державної реєстрації на право власності на них за окремими громадянами.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

У ході вивчення стану дотримання вимог чинного законодавства України у сфері збереження майна закладів освіти прокурори виявили, що за скасованими судом правоустановчими документами громадяни неправомірно зареєстрували право власності на важливі об’єкти соціальної інфраструктури комунальної власності міста, порушуючи їх цільове використання.

Захищаючи інтереси територіальної громади м. Черкаси, прокуратура звернулася до суду з 14 позовними заявами. У ході судових розглядів прокурори довели обґрунтованість правової позиції щодо повернення спірних земельних ділянок в комунальну власність.