Виведення з ринку пасажирських перевезень нелегальних перевізників – серед пріоритетів для обласної влади. Посилити роботу в цьому напрямку дав доручення голова ОДА Сергій Сергійчук. Лише за останній місяць на Черкащині провели 9 рейдів. Надалі їх планують зробити регулярними.

Про це інформує Департамент інфраструктури та ЖКГ Черкаської ОДА, передає ЧЕСНО.

Всього протягом 2020 року на предмет виявлення нелегальних перевізників провели 18 рейдових перевірок. У них взяли участь всі профільні структури області. Зокрема, представники обласної державної адміністрації, Головного управління Державної податкової служби України, управлінь Держпраці, Укртрансбезпеки та Патрульної поліції Департаменту патрульної поліції, Черкаської обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту, перевізників та ін.

У ході проведення заходів виявили та задокументували 14 фактів здійснення перевезення пасажирів без відповідних дозвільних документів. Матеріали справ за ними скерували для розгляду та ухвалення рішення в судові органи. Порушникам законодавства загрожує адміністративний штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Актуальності проблема нелегальних перевезень набула під час дії карантинних обмежень. Не маючи дозвільних документів на провадження відповідного виду господарської діяльності, страхового полісу, не сплачуючи податки, своєю протиправною діяльністю нелегальні перевізники завдають значної економічної шкоди законним перевізникам, які втрачають майже 20-25 % пасажиропотоків. Також, слід зазначити, що їх транспортні засоби не проходять технічного огляду та не контролюється стан здоров’я водіїв перед виїздом на маршрут, що значною мірою наражає пасажирів на небезпеку.