25 жовтня мільйони громадян обирали місцеву владу. Вперше цей процес проходив за новим Виборчим кодексом України. На виборчих дільницях публічну безпеку та порядок забезпечували і поліцейські охорони.

Про це інформує Управління поліції охорони в Черкаській області, передає ЧЕСНО.

Кожен громадянин України має конституційне право на волевиявлення, шляхом голосування на виборах. Основне завдання поліцейських під час проведення виборчої кампанії — пильно наглядати за тим, аби це право реалізовувалося чесно.

Перед виїздом працівникам поліції було проведено цільовий інструктаж та стройовий огляд. Правоохоронці в посиленому режимі несли службу на 55 виборчих дільницях Канівського, Жашківського, Смілянського, Золотоніського, Городищенського, Шполянського, Кам’янського, Звенигородського, Тальнівського та Корсунь-Шевченківського районів. Також поліцейські здійснювали контроль за дотриманням протиепідемічних заходів серед виборців та працівників на дільницях. За час несення служби порушень виборчого законодавства чи недотримання карантинних обмежень виявлено не було.

— Поліцейські охорони гідно виконали свій обов’язок, забезпечивши публічну безпеку та порядок під час волевиявлення виборців, рівні права та безпеку кожного учасника­­­­­­­­­­­ на належному рівні, — зазначив начальник Управління поліції охорони в Черкаській області полковник поліції Василь Курятник.