Минулого року у Макіївському лісництві Кам`янського лісгоспу лісівники спільно з місцевою громадою облаштували лісове джерело. Знаходиться воно в урочищі «Апельня» і має дуже давню історію, адже перші згадки про нього та його цілющу воду з’явилися понад півтора століття тому.

Про це інформує обласне управління лісового та мисливського господарства, передає ЧЕСНО.

Загалом провели повну реконструкцію гідрологічного об’єкту – упорядкували прилеглу територію, встановили огорожу, оновили накриття над самою криничкою, зробили ряд спусків до джерела, адже воно знаходиться в яру.

Нещодавно лісівники Макіївського лісництва встановили неподалік джерела ще й гарну альтанку, щоб відвідувачам було приємно та комфортно набрати джерельної води й відпочити в лісі. А на Покрову було організовано освячення кринички, до якого, окрім лісівників, долучилися місцеві жителі та усі бажаючі.

До слова, джерело, що відновили в урочищі «Апельня», відоме ще з 1850 року, як таке, що започатковувало річку Лебединку. Тієї річки вже дано немає, адже у 1860 році сільська громада, перегородивши її, утворила цілий каскад ставків, вода з яких витікає в Дніпро. Проте лісове джерело залишилося й донині і протягом десятиліть приносить користь людям своєю дивовижною водою, яка надає сили та енергії.