З метою повного та об’єктивного з’ясування обставин смерті новонародженої дитини в м. Золотоноша правоохоронними органами забезпечено прийняття рішення в порядку, передбаченому кримінальним процесуальним законодавством.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

Так, за вказаним фактом 09.09.2020 Золотоніським відділом поліції ГУНП України в Черкаській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 144 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснюється Золотоніською місцевою прокуратурою, працівниками якої надано низку вказівок, спрямованих на встановлення фактичних обставин події, зокрема вжито заходів щодо  призначення відповідних медичних експертиз.

На цей час триває досудове розслідування, хід якого контролюється органами прокуратури Черкаської області.

Варто нагадати, що в квітні 2020 року за процесуального керівництва Золотоніської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання лікарем своїх професійних обов’язків, внаслідок недбалого та несумлінного до них ставлення, що в сукупності призвело до тяжких наслідків у новонародженої дитини. Обвинувальний акт стосовно лікаря центральної районної лікарні за ч. 2 ст. 140 КК України скеровано до суду.

За версією слідства, обвинувачений, будучи відповідальним за надання медичної допомоги вагітній жінці, під час і після її пологів, внаслідок допущеної недбалості не забезпечив проведення своєчасної діагностики стану дитини. Порушення правил лікувального процесу призвели до розвитку у новонародженої дитини захворювань, спричинивши тяжкі наслідки.

На цей час триває розгляд справи в суді.