За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадової особи управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Смілянської  міської ради за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки громадським інтересам, під час проведення розрахунків за договором про надання послуг з поточного ремонту вулично-дорожньої мережі вул. Мазура в м. Сміла  (ч. 2 ст. 367 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

За даними слідства, обвинувачена належним чином не перевірила фінансові документи суб’єкта господарювання, до яких внесено інформацію про податок на додану вартість в розмірі 20%, що є недостовірною, оскільки підприємство не є платником цього податку, та допустила безпідставне перерахування бюджетних коштів Смілянської міської ради на загальну суму майже 482 тис. грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.