На Черкащині поліцейські завершили досудове розслідування відносно групи наркоторговців, які збували наркотики через Telegram-канал. Правопорушників викрили ще навесні.

Про це повідомляє пресслужба Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України, передає ЧЕСНО.

26-річний організатор із Умані координував дії своєї дружини та трьох знайомих: вони збували наркотики в соціальній мережі телеграм. Так заборонені речовини розповюджували на території області й міста Умань.

“23-річна жінка виконувала роль оператора інтернет-магазину, зокрема, приймала замовлення, а після отримання грошей на банківські картки повідомляла клієнтів про місцезнаходження товару. Водночас троє драгдилерів віком від 22-х до 28-ми років розміщували закладки. Для конспірації члени злочинного угруповання роздавали наркозалежним спеціально виготовлені QR-коди для доступу до закритого телеграм-каналу”, – розповів тимчасово виконувач обов’язків начальника управління боротьби з наркозлочинністю у Черкаській області Юрій Лугін.

Навесні правоохоронці викрили та затримали наркоділків. Під час проведення обшуків поліцейські вилучили амфетамін, марихуану (частина уже була розфасована), ваги, сліп-пакети, стікери з QR-кодами, банківські картки, мобільні телефони й гроші.

Усім фігурантам оголосили підозри у вчиненні правопорушення за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ. Окрім цього, організатор буде відповідати ще й за використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів (ст. 306 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування за вказаними фактами завершено, обвинувальний акт передано до суду. Наркоділкам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.