Як тільки прийшла «нова» влада у 2019 році, в країні почали гіперактивно ухвалювати рішення. Це і може бути корисним для нашої держави, але якщо у владі будуть працювати досвідчені фахівці. Однак таких у ЗЕ-команді, як показала практика, було замало. За цей період із Києва місцевим керівникам почали надходити непродумані, а іноді й зовсім безглузді рішення, які ускладнювали життя усім людям.

Про це повідомляє пресслужба міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, передає ЧЕСНО.

b1Згідно з одним із таких рішень, мешканці Черкас зобов’язані були сплачувати за послуги КП «Черкаситеплокомуненерго» за кожною складовою тарифу окремо. Це не одна, а шість платіжок! Як результат – сплата за тепло та гарячу воду стала для черкасців неймовірною мукою. По-перше, людям потрібно значно більше часу для того, щоб спочатку окремо заповнити кожну платіжку, а потім вже сплатити шість платіжок. По-друге, оплатити кожну платіжку – це в рази дорожче. А от банки у свою чергу використали таку можливість підзаробити й підвищили вартість своїх послуг за кожну платіжку. Отже, щоб сплатити за тепло та гарячу воду по шести платіжках, жителям Черкас потрібно було додатково оплатити шість банківських комісій.

Ця ситуація надзвичайно стурбувала Анатолія Бондаренка, черкаського міського голову, та його команду. Через платіжки найбільше постраждали соціально незахищені громадяни, зокрема й пенсіонери. Кожного дня мерія отримувала сотні звернень від черкасців, де просила втрутитися в цю ситуацію. Безрезультатним стало звернення за допомогою до Кабміну. Більше року уряд не знайшов часу розглянути питання, яке турбувало кожного черкасця. Міський голова Бондаренко, не дочекавшись допомоги від центральної влади, вирішив, що місто має своїми силами подолати цю проблему, при цьому не порушуючи закон.

Тому в жовтні 2020 року за дорученням міського голови Черкас Анатолія Бондаренка КП «Черкаситеплокомуненерго» запровадило єдиний розрахунковий рахунок для оплати за тепло та гарячу воду. Саме завдяки наполегливій роботі мера та його команди було вирішено нагальну проблему з платіжками, який тривав останні півтора року.

Злагоджена робота представників мерії, КП «Черкаситеплокомуненерго» та Черкаської ОДА вирішила модернізувати комп’ютерну систему та створити окремий, єдиний розподільчий рахунок для сплати за тепло та гарячу воду. Відповідно до висновку експертів, такий підхід не суперечить чинному законодавству. Нова система почала працювати в першій декаді жовтня за дорученням мера Черкас Анатолія Бондаренка.

«Як і раніше, приходити будуть шість платіжок, тому що змінити відповідний закон може тільки парламент. Але відтепер черкащани зможуть заплатити за тепло і гарячу воду не шість разів, а один – перерахувавши кошти на номер єдиного рахунку, вказаний внизу загальної квитанції. І банківська комісія буде всього одна, а не шість. Це значно полегшить сплату комунальних послуг для всіх мешканців міста, а для малозабезпечених та пенсіонерів зекономить чималу суму. Потреби черкащан для міської влади – на першому місці», – переконаний міський голова Анатолій Бондаренко.