Очільник Черкаської ОДА провів зустріч з представниками малого та середнього бізнесу, які прийшли 10 листопада на Соборну площу. Він запевнив учасників мітингу, що в області налаштовані на пошук компромісних рішень в усіх питаннях, пов’язаних з діяльністю і розвитком легального та відповідального бізнесу.

– Ми розуміємо ваші проблеми і побоювання, – зауважив Сергій Сергійчук. – Черкаська облдержадміністрація на адресу Верховної Ради України вже спрямовувала звернення громадських організацій підприємців. Ми просили єдиний законодавчий орган держави розглянути звернення громадських організацій підприємців Черкащини. Крім того, запропоновані зміни до законопроекту підтримали й депутати на сесії Черкаської обласної ради 11-го вересня та направили відповідне звернення на адресу Президента України, голови Верховної Ради та Кабінету Міністрів. Наша спільна мета – це запровадження цивілізованих і прозорих правил для суб’єктів спрощеної системи оподаткування.

Щодо карантинних обмежень вихідного дня, проти яких теж виступають підприємці області, то голова ОДА зазначив, що епідситуація в області та країні погіршується. Тому разом знаходитимуть баланс, аби і мінімізувати ризики поширення вірусу, і водночас дати можливість людям працювати, дотримуючись усіх протиепідемічних заходів. Інформацію від ОДА щотижня озвучують на Державних комісіях ТЕБ та НС.

– Після зустрічі провели окрему робочу нараду із головою профспілки підприємців Черкас Ольгою Раковою та в.о. начальника ГУ ДПС у Черкаській області Тетяною Харковською, – додав Сергій Сергійчук. –Предметно обговорили проблемні питання. Готуємо ще одне звернення. І надалі разом шукатимемо компромісні рішення. Аби підприємці працювали, а держава отримувала податки.