Карантин вихідного дня діє у всій країні. Таке рішення ухвалив Уряд, аби зберегти наше з вами здоров’я та життя. Ніякі рішення місцевих комісій ТЕБ та НС не скасовують зміни до постанови Уряду №641, що стосуються посилення протиепідемічних заходів. 

На цьому наголосив голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук, передає ЧЕСНО.

Тому і в Черкасах, і в усіх інших містах області, країни робота закладів громадського харчування (дозволена лише робота на виніс), розважальних, торговельних центрів – ЗАБОРОНЕНА.

Профільні контролюючі органи будуть штрафувати усіх без виключення, хто дозволяє собі не виконувати рішення Уряду, наражаючи на небезпеку людей.

Але і несвідомих громадян, які стануть відвідувачами незаконно відчинених закладів, також чекає відповідальність!

За порушення карантину на черкащан чекає штраф від 17 до 34 тисяч гривень, а для посадових осіб – від 34 до 170 тис грн.

Наші медики працюють цілодобово! Ми забезпечуємо киснем, обладнанням, ліжками, медикаментами. АЛЕ. Лікарі НЕ витримають того  навантаження, яке може з’явитися у разі ігнорування обмежень Кабміну.

Карантин «вихідного дня» – це збалансоване компромісне рішення. Уряд розробив низку програм, аби підтримати підприємців у складний для нас всіх період.

Тому закликаю бути свідомими та відповідальними. Лише разом ми можемо уникнути ситуації, коли лікувати українців буде нікому!”