+350 нових випадків COVID-19 зафіксували на Черкащині за останню добу, 13 листопада (м. Черкаси-94, м. Сміла-18, м. Умань-24, м. Ватутіне-5, Городищенський район -4, Драбівський район -5, Жашківський район -1, Звенигородський район район -13, Золотоніський район -5, Кам’янський район – 6, Канівський район -15, Катеринопільський район -21, Корсунь-Шевченківський район -22, Лисянський район -1, Маньківський район -28, Монастирищенський район -19, Смілянський район -5, Тальнівський район -10, Уманський район -3, Христинівський район -16, Черкаський район -26, Чигиринський район -3, Шполянський район – 6).

Про це інформує очільник Черкащини Сергій Сергійчук, передає ЧЕСНО.

Загалом із початку карантину виявили 11673 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу.

За останню добу вилікувалися 248 людей. Загалом одужали 9958 жителів Черкащини за весь час пандемії.

Черкащина втратила 115 людей від COVID-19. За останню добу померла одна людина. Це 82-річна жінка з Лисянського району.

В області 19 закладів визначені для надання допомоги хворим на COVID-19. Всього в закладах розгорнуто 901 ліжко. Їх заповненість сягає 61,7%.

Під амбулаторним наглядом лікарів перебувають 1137 пацієнтів. 463 хворих на covid-19 отримують стаціонарне лікування. Крім того, у стаціонарах перебуває ще 93 людини з підозрою.

Міністерство охорони здоров’я України закликає громадян та мандрівників дотримуватись звичайних заходів обережності:

  • часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. Використану хустку варто негайно викинути та помити руки;
  • уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
  • якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомьте йому попередньою історією подорожей;
  • відвідуючи живі ринки в районах, в яких зараз фіксуються випадки нового коронавірусу, уникайте контакту з живими тваринами та поверхнями, які контактують з тваринами;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження. Із сирим м’ясом, молоком тощо слід поводитися обережно.