13 листопада  2020 року за підтримки «Свободи» виконком ухвалив проект рішення про невпровадження на території Черкас карантину вихідного дня. Це рішення ухвалила й місцева комісія ТЕБ та НС, засідання якої відбулося під час виконкому.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної організації ВО “Свобода”, передає ЧЕСНО.

«Ми суттєво обмежили карантинні заходи у Черкасах,  і дозволили у вихідні дні працювати закладам харчування і спортивним залам. Адже переконані, що наразі, коли немає  вакцини  проти COVID-19, єдине, що зможе захистити та врятувати нас – це наш власний імунітет. А зміцненню імунітету, аж ніяк не сприятиме те, що люди зачинятимуться у будинках чи квартирах. Ми прийняли це рішення також з метою підтримки місцевих підприємців, оскільки саме у вихідні вони отримують 50% виторгу. Тож,  підприємці зможуть працювати та наповнювати бюджет Черкас, завдяки якому і відбувається розвиток нашого міста та здійснюються соціальні виплати», – зазначив заступник міського голови, свободівець Юрій Ботнар.

Також він додав, що окремим пунктом, за його пропозицією, було включено пункт щодо гарантування громадянам їхнього конституційного права на вільне пересування Черкасами.

«Прикро, що це право змушені підтверджувати члени черкаського виконкому, а не «гарант Конституції» — президент України. Тож відтепер черкасці можуть безперешкодно забезпечувати себе та свої родини. У цей важкий час ми знову, як і навесні, робили вибір між ризиками пандемії та голодних смертей. І я переконаний, що ми зробили правильний вибір», – зазначив свободівець Юрій Ботнар.

Завдяки цьому рішенню у Черкасах буде дозволено:

  • вільне пересування по місту;
  • приймання відвідувачів у закладах громадського харчування, включно й на вихідних;
  • робота ТРЦ;
  • приймання відвідувачів у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах;
  • приймання відвідувачів в інших закладах розважальних закладах;
  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері торговельного й побутового обслуговування населення;
  • діяльність закладів культури;
  • робота ринків.