Рішенням Господарського суду Черкаської області задоволено позов Золотоніської місцевої прокуратури про розірвання договірних відносин з оренди земельних ділянок комунальної власності загальною площею 97 га та вартістю 320 млн грн,  повернення їх територіальній громаді та стягнення з приватного товариства боргу за оренду землі в сумі майже 70 тис. грн.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

Прокуратурою встановлено, що всупереч істотним умовам договору  оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення (пасовища, рілля), розташованих в адміністративних межах Степанецької сільської ради на Канівщині, відповідач упродовж тривалого часу не сплачував орендну плату, утворюючи заборгованість перед бюджетом. Крім того, товариство не використовувало землі за призначенням, що призводило до їх занедбання.

Наразі за судовим рішенням господарюючому суб’єкту доведеться в примусовому порядку сплатити заборгованість, а орендований масив земель повернути в розпорядження територіальної громади для організації повторного конкурсу на право оренди.