Міністерство освіти та науки рекомендує закладам вищої та фахової передвищої освіти проводити з 16 листопада навчання за змішаною формою.

Про це йдеться в листі МОН керівникам закладів вищої та фахової передвищої освіти, передає ЧЕСНО з посиланням на пресслужбу Міністерства освіти та науки.

“Із 16 листопада 2020 року навчання в закладах вищої та фахової передвищої освіти рекомендується проводити за змішаною формою з внесенням відповідних змін до графіка освітнього процесу та розкладу занять, враховуючи епідемічну ситуацію в кожному конкретному регіоні та закладі освіти”, – йдеться у повідомленні.

Також в МОН зазначили, що керівникам закладів освіти варто враховувати зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2020 р. № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, якими забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами більш ніж 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.

В той же час в МОН наголосили, що діяльність університетів та закладів фахової передвищої освіти, відповідно до законодавства, організовано на принципах автономії та самоврядування. “Зважаючи на це, ухвалення рішення щодо організації освітнього процесу під час дії карантинних обмежень, в тому числі про запровадження режиму дистанційного навчання, належить до компетенції колегіального органу управління закладу вищої та фахової передвищої освіти”, – повідомили в МОН.