Черкаською місцевою прокуратурою генеральному директору одного із сільськогосподарських товариств оголошено підозру за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди державі (ч. 1 ст. 197-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області, передає ЧЕСНО.

За даними слідства, підозрюваний з початку весни 2020 року та до цього часу, діючи в особистих інтересах, маючи на меті здійснення підприємницької діяльності, а саме вирощування сільськогосподарських культур, заволодів земельними ділянками загальною площею 261,4 га, що розташовані в адміністративних межах Сагунівської сільської ради Черкаського району Черкаської області за межами населеного пункту, які відносяться до земель державної власності, та здійснював подальше користування земельними ділянками без укладення жодних правочинів з їх власником.

Згідно висновку експертизи з питань землеустрою, розмір шкоди, спричиненої державі, становить майже 500 тис. грн.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.