Черкаського волонтера Віталія Коваля номінували на престижну волонтерську премію «Євромайдан SOS», яка у цьому році пройде всьоме, щоправда, через пандемію коронавірусу — в онлайн-форматі.

Про це розповідає видання ВиЧЕрпно, передає ЧЕСНО.

Віталій Коваль був активістом ще за часів Майдану й досі продовжує займатися волонтерством – допомагає військовим. Пояснює, що це для нього важливо – бути причетним до створення української історії. Волонтер впевнений, що в теперішніх умовах найгостріше постає питання байдужості громадян до подій, які розгорнулися як на Сході, так і по всій країні. Віталій, переважно, допомагає за кількома напрямками, пишуть на сторінці «ЄВромайдан SOS» у «Фейсбуці».

«По-перше, вирішення конкретних потреб підрозділів: оптика, засоби технічного облаштування позицій, запчастини й таке інше. По-друге – можливість залучати ширше коло осіб, щоби вони теж відчували свою причетність і навіть відповідальність за допомогу захисникам», – уточнює номінант на премію.

Віталій додає, що його дуже мотивує не лише вдячність бійців і покращення їх забезпечення, але і те, що спільна справа гуртує людей навколо однієї мети та поширює принципи волонтерства.

Волонтерська премія була заснована в 2014 році, щоб підтримати звичайних людей, які роблять надзвичайні речі. Вона ставить за мету відзначити роботу волонтерів, які працюють у різних сферах.

Премія є негрошовою, і покликана підтримати волонтерський рух в Україні, показати суспільству його важливість та різноманітність, а також заохотити інших людей до суспільно-корисної праці. Саме тому організатори заходу відзначають усіх без винятку волонтерів, яких було номіновано на Премію, а журі додатково обирає кількох лауреатів.