За прогнозом синоптиків, на цьому тижні значний погодних сюрпризів не очікується. Щедра Атлантика знову ділиться своїм теплом, середньодобові температури дещо підвищилися. Температура вночі 3º морозу – 2º тепла, вдень 2-7º тепла.

Про погоду цього тижня на Черкащині повідомляє начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ЧЕСНО.

Невеликі опади у вигляді дощу та мокрого снігу можливі на початку та наприкінці тижня. Така погода практично нешкідлива для метеозалежних людей. Але негативні сторони все ж є. Це – атмосферний тиск, який хоч і «поводиться рівно», проте його значення перевищує середньостатистичну норму.

За рахунок незвично теплої погоди жовтня – першої декади листопада та достатньому зволоженню ґрунту озимина активно вегетувала. Метеостанції області провели осіннє обстеження озимої пшениці на тестових полях. За його результатами більше 80% рослини знаходяться у фазі кущіння, яка вважається оптимальною для перезимівлі. Посіви озимих культур перебувають в кращому стані, ніж у попередньому році, коли розкущених було менше 20 %.

11-12 листопада, що на тиждень пізніше звичайного, із переходом середньодобової температури повітря нижче 5º, на Черкащині закінчилася вегетація с/г рослин. За відсутності різких знижень температури та сильних морозів, перезимівля озимини розпочалася без ускладнень.