За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури слідчі Управління СБУ в Черкаській області директору черкаського підприємства повідомили про підозру за фактом службового підроблення та привласнення майже 800 тис. грн бюджетних коштів, які виділялися на будівництво об’єкту медичної інфраструктури в м. Черкаси (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ЧЕСНО.

За даними слідства, підозрюваний в грудні 2019 року, усвідомлюючи неможливість проведення масштабного будівництва медичної установи за короткий проміжок часу, умисно, шляхом зловживання своїм службовим становищем, уклав відповідний договір з Черкаської обласною адміністрацією та вже в кінці того ж місяця надав підроблений акт виконаних робіт, де вказав про повне завершення будівництва вказаного у договорі об’єкту, на підставі якого на рахунки підприємства поступили кошти за нібито проведену роботу. Таким чином, згідно з висновком експертизи бюджету завдано збитки в особливо великих розмірах.

Наразі обласною прокуратурою вживаються заходи щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та накладення арешту на майно.

Крім того, вживаються заходи щодо встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.