Жителі Черкащини вшановують пам’ять жертв голодоморів.

Про це розповідає пресслужба Черкаської ОДА, передає ЧЕСНО.

До 87-ої річниці в обласному центрі в Соборному сквері зібрались містяни, зокрема обласні та місцеві владці, представники духовенства, громадських організацій. Тут до пам’ятного знаку поклали квіти, калину й колоски пшениці. Представники релігійних конфесій провели спільний поминальний  молебень за жертвами голодоморів, які загинули мученицькою смертю від голоду, вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання.Черкасці долучилися також до всеукраїнської акції «Запали свічку», що відбулась на Соборній площі.

До містян звернувся Митрополит Черкаський і Чигиринський, голова Синодального правління військового духовенства Православної церкви України  Владика Іоан із закликом берегти пам’ять про ті події.

– Сьогодні поставимо символічний вогник нашого серця, зробимо з нього хрест, як символ пам’яті, скорботи, символ віри в творця світу й людства, символ нашої готовності виборювати свою свободу, захистити Україну!

«Це масштабна національна трагедія, ми втратили мільйони життів. 1933-го щохвилини помирало 17 людей, щогодини – 1000, щодня – майже 25 тисяч дорослих і дітей. Перед нами стоїть важливе завдання – аби пам’ять про ті події жила в поколіннях, а подібне лихо ніколи не торкнулося наших дітей», – написав у своєму Telegram-каналі голова ОДА Сергій Сергійчук.