Уряд схвалив розпорядження КМУ «Про залучення коштів позики від ЄІБ для реалізації проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ» у розмірі 200 млн євро, які будуть спрямовані на оновлення парків громадського транспорту у різних українських містах.

Про це на своїй сторінці Фейсбук повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, передає ЧЕСНО.

Уряд остаточно дав «зелене світло» продовженню спільного з ЄІБ проєкту з оновлення громадського транспорту у різних українських містах. Також підписувати відповідну фінансову угоду з банком від української сторони уповноважили міністра інфраструктури.

– Ми вже маємо успішні приклади впровадження цього важливого проєкту. Завдяки йому наразі оновлюються парки громадського транспорту більш ніж у 10-ти українських містах. Серед них Київ, Харків, Львів, Одеса, Тернопіль і Миколаїв. У свою чергу, «Міський громадський транспорт ІІ» передбачатиме закупівлю виключно електричного громадського транспорту – трамваїв, тролейбусів, електробусів, вагонів метро, а також будівництво та оновлення трамвайних і тролейбусних ліній, заміну тягових підстанцій. Це не лише дозволить суттєво знизити рівень викидів у містах, а і максимально наблизить нас до європейських стандартів.

Попередньо вже визначено 18 міст-учасників проєкту “Міський громадський транспорт України ІІ”, серед них є і Черкаси.

Так, у нас планують закупити 45 нових тролейбусів.