25 листопада 2020 року під час патрулювання прибережної зони ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Сулинський» оперативна група виявила невідомих, які перекидали повні мішки з човна в автомобіль, який стояв на березі річки. Порушники втекли, побачивши інспекторів.

Про це інформує Державна екологічна інспекція Центрального округу, передає ЧЕСНО.

Під час огляду у кузові автомобіля інспектори виявили та вилучили сім мішків з мисиновими сітками та рибу: судак – 7 шт., плітка – 35 шт., карась -5 шт., короп -1 шт., товтолоб -1 шт., білизна -15 шт. та лящ -444 шт.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд», сума збитків заподіяних державі внаслідок незаконного добування водних біоресурсів, становить 155 тис 448 тис. грн.

За вчинення незаконних дій по вилову риби на одного з учасників, який здійснював незаконний вилов риби та залишився біля автомобіля, складено адміністративний протокол за статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил охорони та використання територій та обʼєктів природно-заповідного фонду).

На місце події викликано слідчо-оперативну групу Чорнобаївського ВП ГУНП в Черкаській області.

Рибу передали на реалізацію до рибоприймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до бюджету.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби на об’єктах природно – заповідного фонду вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області спільно з спеціалістами Черкаського Управління Держекоінспекції Центрального, з метою виявлення та припинення фактів порушення природоохоронного законодавства постійно здійснюються спільні профілактичні рейди з охорони водних живих ресурсів.