На Черкащині продовжують запускати в роботу нові амбулатрії. Днями таку відкрили у селі Сунки, що на Смілянщині. Для лікарів в амбулаторії є й автомобіль «Renault Duster», аби ті могли обслуговувати пацієнтів на виїздах. На урочистому відкритті побувала заступниця голови ОДА Лариса Кошова.

Про це розповідає пресслужба Черкаської обласної державної адміністрації, передає ЧЕСНО.

Будували амбулаторію в селі майже два роки. Обладнана вона всім необхідним для обслуговування пацієнтів. Прийматимуть тут не тільки сумчан, а й жителів ближніх сіл та хуторів.

– Продовжуємо процес запуску в роботу сучасних амбулаторій, цього разу відкрила двері для пацієнтів амбулаторія загальної практики сімейної медицини у Сунках, що входить до складу Березняківської ОТГ, – каже Лариса Кошова. – Хоч процес будівництва був доволі тривалий, втім маємо результат: амбулаторія в роботі. Звісно, зараз маємо нагальну проблему із забезпеченням лікарями, втім, переконана, у таких умовах знайдемо бажаючих працювати.

Загальна вартість будівництва амбулаторії сягнула понад 5 млн грн. З районного бюджету та бюджету села за співфінансуванням спрямували 655 тис. грн. Надалі, на прохання жителів громади, в амбулаторії планують відкрити й аптечний пункт.