Масовий перерахунок пенсії з першого грудня проведено у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб до 1 769 грн, відповідно до Закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік»

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, передає ЧЕСНО.

Збільшенню підлягають:

– пенсія, призначена в мінімальному розмірі;

– підвищення, встановлені до пенсії, що розраховуються з прожиткового мінімуму.

Відповідно до статті 37 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», пенсія в разі втрати годувальника, яка призначається членам сімей військовослужбовців, не може бути нижчою від двох визначених законом розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Із першого грудня 2020 року у зв’язку зі зростанням показника прожиткового мінімуму мінімальна пенсійна виплата в разі втрати годувальника за військовим законом зросте на 114 гривень та становитиме 3 538 гривень (1769 грн х 2).

У Черкаській області в автоматизованому режимі перераховано 338 729 пенсійних справ. Додаткові видатки становлять 6 373 тис грн, середній розмір підвищення – 30,09 грн. Усі 1 298 кандидатів на індивідуальний перерахунок опрацьовано в повному обсязі.