За прогнозом синоптиків, наш регіон буде перебувати під впливом атмосферних фронтів циклону «Undine», що рухаються по західній периферії потужного антициклону, який починає посилюватися на сході. На Черкащині очікується хмарна з снігом та мокрим снігом погода. Місцями можливо налипання мокрого снігу та ожеледиця на дорогах. Температурний фон в межах та дещо нижче норми.

Як інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань, до середини тижня, а це вже початок календарної зими, посилення східного атмосферного процесу призведе до зниження температури, вдень 3 морозу–2 тепла, вночі 1-6º морозу. Невеликі опади очікуються впродовж робочого тижня. Такий «нерішучий» наступ зими триватиме майже до середини грудня.

За кліматичними даними, початок грудня був найтеплішим – 11-13º тепла – у 1961, 1964, 1986 та 2008 роках, найхолоднішим – 25-27º морозу – у 1998 році. А у далекому 1998 році із 12 листопада спостерігався стійкий сніговий покрив.

Такі погодні умови ускладнюватимуть рух транспорту. Комунальним та дорожнім службам радимо вчасно очищувати дороги та тротуари, а водіям та пішоходам бути особливо уважними.