За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури слідчі Управління СБУ в Черкаській області повідомили про підозру жителю м. Черкаси, який розповсюджував матеріали із закликами до зміни меж території та державного кордону України (ч. 1 ст. 110 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ЧЕСНО.

За версією слідства, місцевий житель, використовуючи особисту комп’ютерну техніку, за допомогою персонального акаунту в одній з соціальних мереж розмістив на своїй сторінці матеріали з ідеєю зміни меж території України під назвою «Отмена Украины назначена на май. Александр Роджерс», які містили цинічні й зневажливі висловлювання щодо відсутності української державності, прав українського народу та влади на займаній території, а також заклики щодо реалізації інших держав своїх прав на території, що належить Україні.

Згідно з висновком експертизи вказані матеріали, які доводилися до користувачів соціальної мережі, містили публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.