Родниківський та Бабанський опорні заклади середньої освіти Уманського району отримали нові шкільні автобуси. Їхня загальна вартість – 3 млн 700 тис. грн. Купували їх у складчину із місцевого та обласного бюджетів 50/50.

Про це інформують в уманській РДА, передає ЧЕСНО.

Додаткові автобуси забезпечать безпечне підвезення школярів та вчителів до навчальних закладів та знизять навантаження на шкільні автобуси, які були придбані раніше і зараз експлуатуються. Наразі у Родниківський опорний заклад середньої освіти підвозяться 29 учнів з Берестівця, у Бабанський – 74 учні із Свинарки, Аполянки, Кожового Кута і Гродзевого.

«Сьогоднішня подія – це не просто вручення транспортного засобу, – каже голова Уманської районної державної адміністрації Світлана Волошенюк. – Це, перш за все, безпека дітей у дорозі до школи, а відтак – і спокій їхніх батьків. Це забезпечення рівного доступу до якісної освіти кожного школяра, який проживає в сільській місцевості».

Також голова РДА зазначила, що розвитку освітніх закладів, які стали опорними на Уманщині, приділяється особлива увага. Зокрема, оновленню їх матеріально-технічної бази. Адже суть реформи освіти – забезпечення всім необхідним окремих шкіл, коли через демографічну ситуацію немає змоги забезпечити усі. Так, окрім автобусів, цими днями 10 навчальних закладів отримали нові кабінети: інформатики та природничо-математичного профілю. Всім 17 першим класам закупили нові телевізори. 14 шкіл нещодавно поповнилися мультимедійними дошками.

Автобуси розраховані на 32 місця кожен, мають додаткові рівні безпеки, обмеження швидкості руху, звукову і світлову сигналізацію, аварійні кнопки, спеціальні сидіння та зручні сходинки. Важливості та актуальності новому транспорту додає і те, що розпочався зимовий сезон, який характеризується підвищеним ризиком аварійності на дорогах.