У змаганнях серед чоловічих команд, які відбулися вперше і планується, що будуть традиційними, взяли участь 10 команд об’єднаних територіальних громад Черкаської області.

Про це розповідає Черкаський спорт, передає ЧЕСНО.

Боротьбу за нагороди з групового етапу чемпіонату починали наступні команди: Паланська ОТГ, Соколівська ОТГ, Жашківська ОТГ, Степанецька ОТГ, Бужанська ОТГ, Білозірська ОТГ, Мліївська ОТГ, Ліплявська ОТГ, Руськополянська ОТГ та Кам’янська ОТГ.

Змагання проходили з липня по грудень 2020 року в 3 етапи в спортивних залах області. За підсумками двох перших етапів до фінального раунду потрапили  Паланська ОТГ, Соколівська ОТГ, Жашківська ОТГ та Степанецька ОТГ.

Ігри фінального раунду проходили в с.Кочубіївка, де і визначалися кращі з кращих. В першій півфінальній грі зійшлися Соколівська ОТГ та Жашківська ОТГ, де перемогу виборола команда Соколівської ОТГ з рахунком 3-1. В першій партії перемогу святкували жашківські волейболісти з рахунком 26-24, але наступні три партії були за гравцями Соколівської ОТГ 25-23, 25-13, 25-20. В другій півфінальній грі зустрічалися команди Паланської ОТГ та Степанецької ОТГ, де перемогу здобули волейболісти Паланської ОТГ з рахунком 3-0 (25-14, 25-18, 25-17). В грі за 3 місце зустрічалися команди Жашківської ОТГ та Степанецької ОТГ, де перемогу з рахунком 3-1 вибороли гравці Жашківської ОТГ. Волейболісти зі Степанецької ОТГ зуміли вибороти перемогу тільки в третій партії з рахунком 26-24, а в трьох інших перемогу святкували гравці Жашківської ОТГ 25-18, 25-23 та 25-22. Фінальна гра чемпіонату між Паланською та Соколівською ОТГ була окрасою всього турніру. Першу і другу партії з однаковим рахунком 25-22 виграють волейболісти Паланської ОТГ і здавалось, що фінал вирішиться в третій партії, але волейболісти Соколівської ОТГ зібравшись з силами виграють третю партію 25-20 та четверту партію 25-22. Тож все вирішувалось в п’ятій партії, де команди не хотілись пуступатись бодай одним очком і все ж перемогу з рахунком 15-13, а в результаті у грі і самому чемпіонаті із загальним рахунком 3-2 святкували гравці СК «Базис» Паланської ОТГ.

Організаторами змагань були відзначені і кращі гравці чемпіонату, а саме: переможцем в номінації «Кращий гравець чемпіонату» став Назар Степовик (СК «Базис» Паланська ОТГ), переможцем в номінації «Кращий атакуючий гравець» став Ігор Таранов (СК «Базис» Паланська ОТГ), переможцем в номінації «Кращий пасуючий» став Дмитро Дерев’янченко (ВК «Сокіл» Соколівська ОТГ), а переможцем в номінації «Кращий ліберо» став Вадим Бовшик (СК «Росава» Степанецька ОТГ). Також пам’ятними призами були відмічені і судді чемпіонату, а саме: Віктор Кондратенко та Дмитро Шпак.

Переможці та призери змагань були нагороджені кубками, меделями, грамотами та пам’ятними плакатами.

Організаторами змагань були громадська організація «Федерація волейболу Черкащини» та громадська організація Черкаська обласна організація «Фізкультурно-спортивне товариство «Спартак» в особі голови організації Юрія Мрачковського. Головний суддя змагань – Сергій Гнатенко.