Обмін валют – одна із найпопулярніших банківських операцій в Україні, і тому фінансовий ринок має безліч пропозицій. Як знайти найвигідніший курс? Чи може продавець валюти, що пропонує найвищий курс, бути безпечним?

Безпечний та вигідний обмін валют ви можете знайти у сервісі Валютний аукціон від Мінфіну. Валютний аукціон – це сервіс для пошуку оголошень про обмін валюти. 

Оголошення про обмін валют у банків, обмінників та приватних осіб

Оголошення на Валютному аукціоні розділені на три розділи: банки, обмінники і приватні особи.

  • Банки є найнадійнішими місцями для обміну валют, так як їх діяльність жорстко регламентується і контролюється Національним банком України.
  • Обмінники під час реєстрації також проходять модерацію – у них запитується номер ліцензії НБУ. Розміщувати оголошення можуть тільки пункти обміну, які підтвердили свою надійність.
  • Розділ з оголошеннями від приватних осіб є найризиковішим. В Україні приватним підприємцям для обміну валют не видають ліцензій, тому портал ніяк не може перевірити справжність оголошень. Однак у Валютного аукціону є користувачі, які здійснюють валютні операції лише виходячи з оголошень цього розділу. “Мінфін” поважає право вибору користувачів, але повідомляє про високі ризики і рекомендує користуватися перевіреними ресурсами для обміну валюти.

Пошук за місцем розташування

Також був доданий показ найближчої до користувача банку або обмінника. Вказавши в пошуковику адресу, ви побачите найближчі відділення банків / обмінників по заданому адресою.

Скориставшись кнопкою “Геолокація”, ви також можете задати максимально точне місце розташування (аж до номера вулиці, будинку) – координати підтягнуться з геоданих вашого телефону. Вам залишиться тільки вибрати обмінник або банк з найвигіднішими курсом.

Крім цього, за запитами користувачів в сервіс були додані:

  • оптовий і роздрібний курс валют;
  • більше міст (100+);
  • більше валют (включаючи криптовалюти).

Спробувати сервіс в роботі ви можете на сторінці Валютного аукціону.

Про відповідальність

Хочемо зауважити: фінансовий портал “Мінфін” не є учасником операцій з купівлі-продажу валюти та не проводить обмін валют. Портал надає лише платформу для пошуку та порівняння оголошень.

Операції з купівлі-продажу іноземної валюти повинні здійснюватися виключно в порядку і на умовах, визначених чинним законодавством України. Згідно зі ст. 162 Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконні скуповування, продаж, обмін, або використання валютних цінностей як засобу платежу або як застави тягнуть за собою попередження або накладення штрафу від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей.

Просимо бути обачними та здійснювати обмін валют відповідно до законодавства.