Господарський суд Черкаської області задовольнив позов департаменту освіти та гуманітарної політики, яке очолює свободівець Сергій Воронов. Таким чином суд зобов’язав ПП «Черкаси-Інтерстрой» завершити виконання робіт з реконструкції запасного футбольного поля на території КП «Центральний стадіон» (КП МСК «Дніпро») згідно всіх переліків та видів робіт, що передбачені кошторисами договору.
«Я прийшов на посаду в 2018 році. Вже тоді об’єкт будівництва «запасне поле» (що на території МСК «Дніпро») за два роки (з 2016 року) перетворився на певний довгобуд, в проектну документацію якого вносились десятки змін, об’єкт здорожчував, час йшов, але кінець будівництва ще не видно було. В 2017-18 роках підрядник же взагалі припинив здійснювати будівництво», – зазначає очільник департаменту освіти та гуманітарної політики, свободівець Сергій Воронов.
За його словами  після закінчення терміну дії договору департамент освіти розпочав позовну роботу з метою примусити підрядну організацію довести будівництво до його завершення та здати в експлуатацію об’єкт, аби близько 5 мільйонів гривень не були витрачені даремно.
«Перед виборами цей об’єкт неодноразово використовувався, як політична спекуляція, а ми мовчки просто робили свою справу. Адже це відро бруду заколотили далеко до мене, а розгрібали саме ми. Як і з Кінотеатром «Мир», що став гімнастичним комплексом і який ми таки здали в експлуатацію, не давши із нього викачувати гроші далі… І ось нарешті я можу сказати про те, що ми виграли цей суд і тепер підрядна організація повинна приступити до завершення відповідних робіт. Черговий, як на мене, корупційний об’єкт повинен бути закінченим, інакше – всі винні – покарані. А ми продовжимо відстоювати інтереси громади!», – розповідає Сергій Воронов.