Правоохоронці під час обшуку у черкащанина виявили та вилучили наркотичний засіб «канабіс», який направлений на експертне дослідження. За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ЧЕСНО.

Поліцейські Черкаського відділу поліції отримали оперативну інформацію про те, що житель міста Черкаси за місцем проживання зберігає наркотичні засоби. Інформація знайшла своє підтвердження.

Під час обшуку в домоволодінні чоловіка правоохоронці виявили та вилучили близько 400 грам зеленої подрібненої речовини рослинного походження «канабіс» та п’ять рослин коноплі. Речові докази вилучено та направлено на проведення експертизи.

За вказаним фактом Черкаським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Проводиться перевірка на причетність даної особи до вчинення інших кримінальних правопорушень на території міста Черкаси та району.