З початку грудня 2020 року працівники Держпродспоживслужби провели  більше пів тисячі перевірок, порушення санітарного законодавства виявлені на кожному четвертому перевіреному об’єкті.

Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби у Черкаській області, передає ЧЕСНО.

Продовжують реєструвати порушення стосовно дотримання дезінфекційного, маскового режиму, проведення постійного температурного скринінгу працівників, наявності відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами, організації централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту та ін.

За результатами перевірок, складено 27 протоколів про адмінпорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам суб’єктів господарювання направили 128 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень, на адресу органів влади підготовили 69 інформацій про ситуацію в регіонах.

Антирейтинг порушників цього місяця очолили заклади продовольчої та непродовольчої торгівлі, агропродовольчі ринки. У третині з них зафіксовано недотримання санітарного законодавства та протиепідемічних заходів.