Команда «Свободи» у Черкасах взяла на себе значну частину відповідальності за життя міста. Галузі, якими курували свободівці – це парки та пляжі, освіта та соціальна політика. Більшість ініційованих націоналістами оновлень зроблено в Черкасах вперше за 5-10 років, а то і більше.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної організації ВО “Свобода”, передає ЧЕСНО.

Останні 5 років команда «Свободи» активно працює над облаштуванням парків та пляжів у Черкасах, аби відпочинок на них був комфортним та змістовним. Так, в планах свободівців – зробити реконструкцію скверу «Юність», водограї у дитячому парку та нові сквери у мікрорайонах.

«До всіх перерахованих оновлень у наших парках можу тільки додати, що у сквері на площі 700-річчя та набережній ми оновили освітлення. Провели ремонтні роботи у сквері імені сержанта Смірнова, встановили дитячий майданчик у парку «Соснівський», а в сквері «Дружба» такий майданчик невдовзі також з’явиться», – керівник КП «Дирекція парків», член команди «Свободи» Андрій Куча.

Для команди «Свободи» розвиток комунальної галузі у Черкасах є одним із найважливішх завдань. За 5 років було оновлено багато кілометрів асфальтованого покриття. Адже це і зручне пересування, і комфорт, безпека та здоров’я людей, соціальна та економічна користь для міста. Депутати-свободівці в міській раді сприяли виділенню коштів на ремонти доріг та тротуарів. Пріоритет націоналістів – підтримка комунальних підприємств. А в планах свободівців – зробити місто незалежним від приватних підприємств-монополістів.

«Ми маємо стратегію сталого розвитку інфраструктури. В бюджеті міста є достатньо коштів на ремонти та поліпшення благоустрою. Головне правильно ці кошти застосовувати. Ми вже багато зробили для розвитку інфраструктури в Черкасах. Роботи ще дуже багато, адже раніше в місті мало приділяли уваги комфорту жителів. Ми бачимо, що ще потребує змін та готові їх втілити» – член команди «Свободи» Ігор Коломоєць.

Особливу увагу свободівці зосередили на розвитку пляжів у Черкасах. Відтак, побудували й реконструювали три нових пляжі в місті. В планах – вплинути на побудову сучасної набережної та облаштувати новий пляж «Дахнівський».

«Наші пляжі – улюблене місце літнього відпочинку містян. Там можна не тільки поніжитися на піску та охолодитися водами Дніпра, а й відвідати культурні заходи й зайнятися спортом. Пляж «Казбетський» потрапив до п’ятірки найкращих річкових пляжів України. Ми тішимося роботою КП «Дирекція Парків». Очолюване свободівцем Андрієм Кучею воно нестримно розвивається», – керівниця Черкаської міської організації ВО «Свобода», член команди «Свободи» Діана Тяско.
Команда «Свободи» у Черкасах робила все можливе аби створити затишні та комфортні умови для навчання дітей в школах і садочках. Свободівці впевнені, що основна мета – виховувати свідомих черкасців, які своїми знаннями та досвідом примножуватимуть добробут міста.
«Ми маємо пишатись здобутками наших освітян, адже завдяки старанням педагогів міста 7 учнів отримали найвищі 200-бальні результати ЗНО. А на Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2020» черкаські школи визнали одними з найкращих. Приводом для гордості є і поява першої авторської школи у місті – Гімназії № 9, яка створила модель під назвою «Гімназія успішного українця». Також на рівні міста ми успішно запроваджуємо Нову українську школу», – директор департаменту освіти та гуманітарної політики, член команди «Свободи» Сергій Воронов.
Свободівська команда ставила амбітну мету – перетворити Черкаси у спортивну столицю України. Так, за період кураторства свободівцями всі види спорту отримали збільшене втричі фінансування, у півсотні закладів освіти оновили зали та майданчики, закупили інвентар для тридцяти видів спорту, побудували нові спортивні локації у місті.
«У парках та на пляжах встановили відкриті ринги, шахові й тенісні столи. А в дворах – тренажерні, багатофункціональні майданчики та футбольні поля. За ініціативи свободівців провідним спортсменам та їх тренерам встановили стипендії, а педагогам ДЮСШ – надбавки», – куратор спортивної галузі, член команди «Свободи» Юрій Ботнар.
Команда «Свободи» у Черкасах останні 5 років активно реформувала та розвивала сферу надання соціальних послуг. Адже наразі кожен третій мешканець міста за віком, станом здоров’я, соціальним становищем, іншими обставинами потребує соціального захисту та підтримки.
«За останні кілька років збільшили кількість соціальних послуг та виплат. Розуміємо, що більшість соціальних гарантій надає державна влада, але працюючи в органах місцевого самоврядування намагаємося від імені громади підтримувати черкасців, які потребують соціальної допомоги. Так, ми значно збільшили кількість соціальних послуг та їх видів. Дякуємо платникам податків за можливість розвивати Черкаси!», – директор департаменту соціальної політики, член команди «Свободи» Олег Гудзенко.