Рішення про виплату фінансової допомоги ветеранам АТО/ООС із Черкас одностайно підтримали всі члени виконавчого комітету на засіданні 16 грудня. Відтак кожен з ветеранів отримає по 100 тисяч гривень.

– Рішення виконавчого комітету було останньою інстанцією – тепер ми формуємо список, направляємо його у виплатний центр і кошти перераховують на особисті рахунки ветеранів, – зазначив директор департаменту соціального захисту населення Черкаської міськради Олег Гудзенко.

Зі слів чиновника, протягом 2020 року таку фінансову виплату вже отримали 40 ветеранів російсько-української війни. На наступний тиждень у департаменті соцзахисту вже готують список зі ще 30 АТОвців.

Усього в Черкасах близько 880 ветеранів АТО подали заявки, щоб отримати грошові виплати. Якщо на момент видачі коштів ветеран АТО/ООС загинув або помер, замість нього мають право отримати 100 тисяч гривень його найближчі родичі – діти або дружина. Однак остання має перебувати з ним у шлюбі і на момент отримання грошей не бути у шлюбі з іншим чоловіком.