Уряд Росії 7 грудня 2020 року оновив список громадян, які потрапили під спеціальні економічні санкції. Усього в переліку 849 осіб, серед них – колишні та теперішні нардепи з Черкащини.

У документі йдеться, що постанова спрямована «на протидію недружнім діям щодо російських громадян і юридичних осіб з боку України і на нормалізацію двосторонніх відносин», передає ЧЕСНО з посиланням на Дзвін.

До фізичних осіб у переліку санкцій застосовується ряд заборонених економічних заходів: блокування (заморожування) безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії, заборону на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі території федерації.

Серед тих, хто потрапив до санкційного списку, нині діючі нардепи: Олег Арсенюк, Ірина Геращенко, Олександр Завітневич, Артем Нагаєвський, Сергій Нагорняк, Роксолана Підласа, Сергій Рудик, Олександр Скічко, Андрій Стріхарський, Антон Яценко.

Також, є у списку і колишні депутати: Геннадій Бобов, Світлана Заліщук, Владислав Голуб, Юлій Мамчур, Тетяна Юзькова, Валентин Нечипоренко, Олег Петренко.

Крім них, під російські санкції потрапляють уродженці Черкащини: Юрій Косюк, директор агрохолдинку МХП, Віктор Кононенко, заступник голови Служби безпеки України, Вікторія Шаповал, громадська діячка, екс-працівниця офісу Президента та суддя Олександр Тупицький.

Повний санкційний список можна переглянути ТУТ.